Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

Καθαρισμός παραλίας Νικήτης

ka82.jpg

ka82.jpg

 


Δυναμικό παρόν έδωσαν την Δευτέρα το πρωί  εθελοντικές ομάδες, πολίτες,  μαθητές , αυτοδύτες και μέλη του εκπολιτιστικού συλλόγου Νικήτης  ο  ”ΣΙΘΩΝ’’, στον καθαρισμό της κεντρικής παραλίας της Νικήτης  που διοργάνωσε ο Δήμος Σιθωνίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Travel Foundation. Οι συμμετέχοντες κάλυψαν  τον χώρο της παραλίας  ενώ παράλληλα εθελοντές δύτες μετείχαν στον καθαρισμό του βυθού της παράκτιας ζώνης. Τα απορρίμματα συγκεντρώθηκαν και καταγράφηκαν ώστε να αποσταλούν  για καταχώρηση στον διεθνή οργανισμό Ocean Conservancy.

ka85.jpgΗ φετινή δράση   με τίτλο Big Holiday Beach Clean Up πραγματοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα και θα λάβει μεγάλη δημοσιότητα στα βρετανικά ΜΜΕ. Ο επίσημος χορηγός για την  Ελλάδα είναι ο ΕΟΤ, και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών και του κοινού για την προστασία των ακτών και την καθιέρωση ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου.


Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής  του Δήμου Σιθωνίας για την προστασία του  περιβάλλοντος, σε συνεργασία με διεθνείς φορείς για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και δράσεων .


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας  κ. Νίκος Χριστοδούλου, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης  όλων  για την προστασία του φυσικού μας πλούτου, ενώ παράλληλα συνεχάρη όλους τους εθελοντές  για τη συμμετοχή τους.

 

ka81.jpg

 

ka83.jpg