Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

Άγιος Νικόλαος

 

 

2.500 είναι αυτοί που αποφάσισαν να ζήσουν σε τούτο το χωριό που βρίσκεται ανάμεσα σε καταπράσινα βουνά και στην καταγάλανη θάλασσα του Σιγγιτικού κόλπου, μόλις 100 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Στη γραφικότατη πλατεία του Αγ. Νικολάου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του αλλά και το ρακί που πάντα συνοδεύεται από γευστικότατα μεζεδάκια που έχουν μάθει να φτιάχνουν με τα χέρια τους οι γυναίκες του Αγ. Νικολάου. Στις 26 Ιουλίου πραγματοποιείται το πανηγύρι της Αγ. Παρασκευής που τα τελευταία χρόνια εμπλουτίστηκε με ένα μεγάλο αριθμό πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο επισκέπτης μπορεί τότε να σχηματίσει μια σφαιρική άποψη για το χωριό αλλά και για την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων του.

 

Ο Αγ. Νικόλαος συμπεριλαμβάνει πολλούς οικισμούς. Ο πιο κοντινός είναι ο Πύργος. Στη κορυφή του δεσπόζει το κάστρο που χτίσθηκε τον 14ο αιώνα και μαρτυρά την προϊστορική υπόσταση του Πύργου. Πολλοί επισκέπτες χαρακτηρίζουν την παραλία που βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα του κάστρου σαν μία από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η παραλία αυτή αγγίζει, μαζί με την παραλία του Λιβροχιού τα 3 χιλιόμετρα.
Συνεχίζοντας νότια ο ταξιδευτής θα συναντήσει το λιμάνι του Όρμου της Παναγιάς, το Λαγονήσι και το Μπαταρά, ακρογιάλια που το κάθε ένα έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά.

Μόλις 14 χιλιόμετρα από τον Αγ. Νικόλαο βρίσκεται ο παραθαλάσσιος οικισμός της Βουρβουρούς. Εδώ είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα ξενοδοχεία και κέντρα διασκέδασης του Αγ. Νικολάου. Στην περιοχή κατασκευάσθηκε ο οικισμός των καθηγητών του Α.Π.Θ. Ο επισκέπτης του θέρετρου αυτού δεν πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί τον πέτρινο ναό που ίσως να είναι το στολίδι της Βουρβουρούς.

Οι πιο μεγάλες παραλίες της Βουρβουρούς είναι το Καρύδι που τα νερά του είναι ρηχά και του Φάβα που είναι κατάλληλη για τους πιο τολμηρούς. Από τη Βουρβουρού μέχρι του Ζωγράφου όπου και τελειώνει ο Δήμος Σιθωνίας υπάρχουν κάμπινγκ γνωστά σε όλη τη νεολαία, πράγμα που το επιβεβαιώνει ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών που έχουν τα καταλύματα αυτά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παραλίες πανέμορφες, εικόνες που ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, ανθρώπους υπέροχους θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει όποιος επιλέξει να επισκεφθεί τον τόπο αυτό με το εύφορο κλίμα και με τους ευλογημένους ανθρώπους.