Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ WI FI INTERNET

wifi4eu-01804350.jpg

wifi4eu-01804350.jpg

Δωρεάν περιήγηση στο διαδίκτυο θα παράσχει σε δημότες και επισκέπτες ο Δήμος Σιθωνίας, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την αίτηση συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi4EU που διεξήχθη στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Δήμος Σιθωνίας επελέγη μεταξύ 11.000 περίπου αιτήσεων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πρόσκλησης για συνολικά 26,7 εκατ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα για τη δημιουργία δωρεάν δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων δημοτικών κέντρων, δημόσιων βιβλιοθηκών, μουσείων, δημόσιων πάρκων και πλατειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Δήμος Σιθωνίας συμπεριλήφθηκε μεταξύ των 70 δήμων της ελληνικής επικράτειας και των 1.780 ευρωπαϊκών, οι οποίοι θα λάβουν κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ από την ΕΕ για την κάλυψη του κόστους εγκατάστασης σημείων δωρεάν πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι επιλεχθέντες Δήμοι θα κληθούν να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις και να λάβουν χρηματοδότηση για τη δημιουργία σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) υψηλής ποιότητας σε κοινόχρηστους/δημόσιους χώρους για δημότες και επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση συμμετοχής του Δήμου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα WiFi4EU, η οποία εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για παροχή καινοτόμων υπηρεσιών, με παράλληλη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα όλων, δημοτών και επισκεπτών.