ΜΕΛΙ
Ιδιαίτερα οργανωμένοι
είναι οι μελισσοκόμοι στο Δήμο Σιθωνίας.
Χαρακτηριστικό του Δήμου μας είναι ο
μελισσοκομικός συνεταιρισμός «Σίθων»,
που προωθεί με τον καλύτερο τρόπο το
προϊον αυτό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά
και σε πολλά σημεία του εξωτερικού.
ΚΡΑΣΙ
Η συστηματική καλλιέργεια
των αμπελιών από τους κατοίκους του
Δήμου μας έχει σαν αποτέλεσμα να
παράγονται σήμερα από τα χώματα της
Σιθωνίας εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιών
που μας δίνουν κρασιά υψηλής ποιότητας.
Γνωστούς σε όλους είναι τα εξαιρετικά
κρασιά του κτήματος «Porto
Carras». Ανάλογης ποιότητας
είναι και τα κρασιά που παράγουν και
όλοι οι μικροί παραγωγοί.
ΤΣΙΠΟΥΡΟ
Χαρακτηριστικό της
περιοχής μας είναι το τσίπουρο και η
κατανάλωσή του. Το τσίπουρο παράγεται
από σταφύλια και μέσα από μια εξαιρετικά
ενδιαφέρουσα διαδικασία που τις
περισσότερες φορές καταλήγει σε κανονικό
γλέντι.
ΛΑΔΙ
Το εύφορο κλίμα της
Σιθωνίας είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για
την καλλιέργεια της ελιάς. Το λάδι που
παράγεται στον τόπο μας είναι εξαιρετικής
ποιότητας και συγκαταλέγεται ανάμεσα
στις καλύτερες ποικιλίες του κόσμου.
Πολύ νόστιμες είναι και οι ελιές που
φτιάχνουν με τα χέρια τους συνήθως οι
γυναίκες του Δήμου Σιθωνίας.
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
Η μεγάλη έκταση που
καλύπτεται από το Δήμο Σιθωνίας δίνει
στους κάτοικους την δυνατότητα να
ασχοληθούν με την κτηνοτροφία που πλέων
ανταποκρίνεται σε όλες τις τεχνολογικές
απαιτήσεις που επιβάλλονται από τη
σύγχρονη εξέλιξη. Για αυτό άλλωστε
απολαμβάνουν οι ντόπιοι αλλά και οι
επισκέπτες αγνά γαλακτοκομικά προϊόντα
και εξαιρετικά κρέατα με τα οποία
προμηθεύονται τα κρεοπωλεία της περιοχής.
ΨΑΡΙΑ
Δεν θα ήταν λογικό να
μην ασχολούνται οι άνθρωποι που ζουν
σε αυτόν το τόπο με την ιχθυοκαλλιέργεια.
Εντελώς ή λιγότερα οργανωμένα, οι ψαράδες
της περιοχής δουλεύουν τη θάλασσα
και το αποτέλεσμα είναι φρεσκότατα
ψάρια που μπορεί να τα απολαύσει κανείς
μαγειρεμένα στις ταβέρνες της περιοχής
ή να τα προμηθευθεί από τα ιχθυοπωλεία
που θα βρει σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα
του.