Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

afisa1001.png

afisa1001.pngΟ Δήμος Σιθωνίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον διεθνή  μη κερδοσκοπικό τουριστικό οργανισμό Travel Foundation, μέλη του οποίου είναι οι μεγαλύτεροι Tour operators, θα διοργανώσει  καθαρισμό ακτής και βυθού στην παραλία της Νικήτης την Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 9.00 το πρωί.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εθελοντικές ομάδες, δύτες, πολιτιστικοί σύλλογοι, πολίτες και μαθητές, ενώ αιωροπτεριστής  θα επιτηρεί τη δράση από αέρος.
Για πρώτη φορά ένας Δήμος συμμετέχει στις δράσεις του Travel Foundation, στόχος του οποίου είναι η καθιέρωση ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου με σεβασμό προς το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.


Το  θέμα της φετινής δράσης, με τον ΕΟΤ να αποτελεί τον επίσημο χορηγό για την Ελλάδα,  είναι ο καθαρισμός παραλιών σε όλο τον κόσμο, με τίτλο Big Holiday Beach Clean Up, που ως στόχο έχει την ευαισθητοποίηση  και την ενημέρωση των επαγγελματιών και του κοινού σχετικά με την προστασία των ακτών. Η δράση  θα πραγματοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα, και θα λάβει μεγάλη δημοσιότητα στα βρετανικά ΜΜΕ.
Μετά την περισυλλογή των σκουπιδιών, τα στοιχεία θα καταγραφούν και θα αποσταλούν στο  διεθνή οργανισμό  Ocean Conservancy, για να καταχωρηθούν  στις βάσεις περιβαλλοντικών δεδομένων και τη διεθνή βιβλιογραφία.