Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ ΣΕ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

2013-02-21_11.11.14.jpg

2013-02-21_11.11.14.jpgΗ συμμετοχή του Δήμου Σιθωνίας στις εκθέσεις Τουρισμού  Σόφιας και Βελιγραδίου ήταν χρήσιμη και απήντησε ως ένα βαθμό στην ανάγκη ενός από τους πλέον τουριστικούς Δήμους της Ελλάδας, για προβολή και εξωστρέφεια. Ας μη ξεχνούμε ότι η Σιθωνία αποτελεί μια περιοχή που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα τουριστικά δρώμενα της χώρας αρκεί οι αναπτυξιακές  κινήσεις που θα γίνουν να είναι σωστά μελετημένες και ακριβείς.

    Στη Σόφια η αποστολή του Δήμου Σιθωνίας  αποτελείτο από την Πρόεδρο της Τουριστικής Α.Ε του Δήμου Μαρία Λαθούρη – Πάργα, από το Στέλεχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Μαρία Παπαδημητρίου και  από τη μεταφράστρια και έγιναν επαφές με :

–    Τον Διευθυντή του ΕΟΤ Σόφιας, Δημήτρη Γώτη για τις ανάγκες της βουλγάρικης τουριστικής αγοράς στην Ελλάδα.
–    Τη Διευθύντρια του ΕΟΤ Θεσσαλονίκης Περσεφόνη Τρίχα για το ρόλο κυρίως των κάμπινγκ αλλά και για τα πακέτα τουρισμού που είναι δημοφιλή.
–    Τον Έλληνα Πρέσβη στη Βουλγαρία Θεόδωρο Σταματόπουλο.
–    Τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρο Καράογλου για τον τουρισμό στη Σιθωνια και την ανάπτυξη του.
Παράλληλα τα μέλη της αποστολή προχώρησαν σε  επαφές με δημοσιογράφους και με tour operators, μεγάλων τουριστικών Γραφείων.


Στο Βελιγράδι η εκπροσώπηση του δήμου Σιθωνίας έγινε από το Στέλεχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Μαρία Παπαδημητρίου και έγιναν επαφές με

–    Την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τους συνεργάτες της.
–    Τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρο Καράογλου.
–    Τον  Έλληνα Πρέσβη στη Σερβία Δημοσθένη Στωίδη.
–    Tour operators που ενδιαφέρονται να φέρουν επισκέπτες στη Σιθωνια.
 
    Σημειώνεται ότι, οι δύο αποστολές του Δήμου Σιθωνίας συμμετείχαν στη γενικότερη αποστολή της Χαλκιδικής που έκανε χρήση του stand του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Marketing Χαλκιδικής ενώ στην Έκθεση συμμετείχε με δικό του stand και το Σωματείο Επαγγελματιών Τορώνης.

  Στόχος του Δήμου Σιθωνίας και του Δημάρχου Ιωάννη Τζίτζιου είναι η ενδυνάμωση της τουριστικής δραστηριότητας στην περιοχή της Σιθωνίας και η διάνοιξη νέων διαύλων επικοινωνίας με τις χώρες των Βαλκανίων, οι οποίες –ως γνωστό- προτιμούν τον οδικό τουρισμό και τη Χαλκιδική.

  Υπογραμμίζεται τέλος ότι ο Δήμος Σιθωνίας ήταν ο μοναδικός Δήμος της Χαλκιδικής που συμμετείχε στις δύο εκθέσεις Τουρισμού παρουσιάζοντας το υλικό – προβολής του που αποτελείται από ένα σύγχρονο φυλλάδιο, ένα  dvd και ειδική ιστοσελίδα τουριστικής προβολής.