Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ

lymata_biol_1.jpg

lymata_biol_1.jpg

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη του έργου με τίτλο: «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑ­ΣΤΑ­ΣΕ­ΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΗΜΟΥ ΣΙΘΩΝΙ­ΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 6.994.812 ευρώ στο Πρόγραμμα  “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙ­ΤΣΗΣ”. Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, το φυσικό αντικείμενο του Έργου περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις για την ορθή λειτουργία των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Νικήτης και Νέου Μαρμαρά. 
Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σημαντική επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, καθώς, με τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν, επιλύονται σοβαρά και χρόνια λειτουργικά προβλήματα των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων βιολογικών καθαρισμών, τα οποία ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους -ιδίως της Νικήτης- τα τελευταία δέκα χρόνια. Ευελπιστούμε άμεσα και στην ένταξη της αντίστοιχης πρότασης που αφορά την αναβάθμιση των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων της Κοινότητας Σάρτης, συνολικού προϋπολογισμού 2.360.000 ευρώ.  


Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σιθωνίας με τα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου και τους συνεργάτες της συνεχίζει συστηματικά και αποτελεσματικά να αξιοποιεί στο έπακρον κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης -παρά τις δυσμενείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες λόγω της πανδημίας- και να εξασφαλίζει σημαντικούς οικονομικούς πόρους με αποκλειστικό σκοπό την  ουσιαστική βελτίωση των υποδομών διαχείρισης αστικών λυμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Δήμου.