Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ”MAGMΑ” ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΟΧΩΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ

Ο Δήμος Σιθωνίας συνεχίζοντας τη συνεργασία με κορυφαίους εκπροσώπους του καλλιτεχνικού και πνευματικού γίγνεσθαι, παρουσιάζει στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ την έκθεση ζωγραφικής του Σάββα Πουρσανίδη MAGMA, με την αφορμή των εκατό χρόνων από τη γέννηση δύο σπουδαίων Ελλήνων με διεθνές εκτόπισμα, του Ιάννη Ξενάκη στη μουσική και του Κορνήλιου Καστοριάδη στην πολιτική φιλοσοφία.

Η έκθεση αποτελεί ένα καινοτόμο κράμα μουσικής και ζωγραφικής, καθώς οι συνθέσεις του Ιάννη Ξενάκη θα πλαισιώνουν τους ζωγραφικούς καμβάδες. Την έκθεση θα προλογίσει ο κορυφαίος κριτικός τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάνος Στεφανίδης.

Η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για εκπαιδευτικούς λόγους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να την επισκεφθούν και μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας νέας πολιτιστικής-τουριστικής ταυτότητας για το Δήμο Σιθωνίας, με τη δημιουργία ενός δικτύου εικαστικών χώρων που θα φιλοξενούν πνευματικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της Σιθωνίας, ώστε να γίνουν πρέσβεις και διαφημιστές του τόπου μας σε διεθνή κλίμακα.

INFO:

Εγκαίνια: Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 21.30

Διάρκεια: 24 Ιουνίου-30 Οκτωβρίου 2022

Ωράριο: Καθημερινά 21.00-24.00

Είσοδος Ελεύθερη

FB: Τεχνοχώρος ΑΠΟΘΗΚΗ

E-mail: sithoniact@gmail.com

Επικοινωνία: 6909148046