Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

ΧΑΡΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

img_20210820_112713.jpg

img_20210820_112713.jpg

 Τη Χάρτα Οικολογικής Συνείδησης & Συμπόρευσης υπέγραψαν ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας και ο πρόεδρος της AQUAHELP, Γιώργος Κορφιάς εγκαινιάζοντας επίσημα τη συνεργασία των δύο φορέων στο πλαίσιο του προγράμματος "Clean it like Greek". 
Η υπογραφή έγινε παρουσία της Αντιδημάρχου Τουρισμού, Μαρίας Λαθούρη-Πάργα, της προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας, Αντωνίας Δαλαβίτσου και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Δήμου Δημαρά.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το φετινό καλοκαίρι ως ένα κίνημα οικολογίας και παγκόσμιου φιλελληνισμού με στόχο να αναδειχθεί το 2024 η Ελλάδα ως η καθαρότερη χώρα στον κόσμο. Υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), ενώ ο Δήμος Σιθωνίας είναι ο μοναδικός στη Μακεδονία και ανάμεσα σε 28 ΟΤΑ σε όλη την Ελλάδα, που επιλέχθηκαν στο "Clean it like Greek". 
“Πρωταρχικός στόχος μας είναι η αφύπνιση και ενεργοποίηση των τοπικών πληθυσμών προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα οικολογίας, ιδιαίτερα στη μετά-COVID εποχή. Μέσα από τη συνεργασία μας με τους Δήμους σχεδιάζουμε στοχευμένες παρεμβάσεις με ορίζοντα τριετίας ενώ ξεχωριστή βαρύτητα δίνουμε στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Κορφιάς.
“Σας καλωσορίζουμε στο Δήμο Σιθωνίας, εκφράζοντάς σας τις θερμές ευχαριστίες μας για την επιλογή της περιοχή μας στο πρόγραμμα Οικολογίας & Φιλελληνισμού. Στον τόπο μας υπάρχουν δραστήριες εθελοντικές ομάδες, οι οποίες πλαισιώνουν ενεργά περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες. Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις καθαρισμού σε πολλές ακτές της Σιθωνίας. Στις μέρες μας η ευαισθητοποίηση για θέματα που αφορούν το περιβάλλον είναι επιβεβλημένη, καθώς ο πλανήτης δέχεται κλυδωνισμούς από την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές με ολέθριες συνέπειες”, ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Ντέμπλας.
Εκτός από την υπογραφή της Χάρτας, ο Δήμος θα αναρτήσει σε κεντρικό σημείο το Δημόσιο Συμβόλαιο Οικολογικής Συνείδησης για τους πολίτες.

img_20210820_112650.jpg img_20210820_112654_1.jpg 

img_20210820_112325.jpgimg_20210820_113203.jpg