Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

Συλλυπητήριο μήνυμα Δήμου Σιθωνίας για τον Αντ. Κοντογεωργίου

kontog.jpg

kontog.jpg

Ο Δήμος Σιθωνίας και ο Δήμαρχος  Ιωάννης Τζίτζιος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον αιφνίδιο θάνατο του μαέστρου Αντώνη Κοντογεωργίου.

Ο μεγάλος μαέστρος Αντώνης Κοντογεωργίου, μια εμβληματική μορφή για τη φωνητική τέχνη και το χορωδιακό τραγούδι στην Ελλάδα, είχε καταγωγή και από τη Νικήτη, όπου και διέμενε μεγάλες περιόδους  με τη σύζυγό του. O Αντώνης Κοντογεωργίου είχε επιμεληθεί τη μουσική εκδήλωση που πλαισίωσε τα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου Νικήτης και είχε τιμηθεί για την πολυσήμαντη προσφορά του από το Δήμαρχο Σιθωνίας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Λίγα λόγια για τον Αντώνη Κοντογεωργίου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1945. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης θεωρητικά, πιάνο και τραγούδι, φοιτώντας παράλληλα στην Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις μουσικές σπουδές του στο R. Strauss Konservatorium και κυρίως στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, απ’ την οποία και απεφοίτησε με δύο διπλώματα-Magister Artium, Διεύθυνσης Χορωδίας και Ορατορίου-Lied. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα στην Καλοκαιρινή Ακαδημία Mozarteum του Ζάλτσμπουργκ και στα Τμήματα Αριστούχων Τραγουδιού της Ζυρίχης.

Έχει λάβει τις εξής βραβεύσεις:

Από τον διεθνή διαγωνισμό «Μαρία Κάλλας» (Lied-Ορατόριο)
από την Ακαδημία Αθηνών (βραβείο «Σ. Μοτσενίγου»),
από το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (βραβείο «Μαρία Κάλλας»)
από την Ένωση κριτικών Θεάτρου και Μουσικής (το Μέγα Βραβείο)
από την UNESCO (Eθνικό Bραβείο).

Κατά καιρούς οργάνωσε και διηύθυνε πολλές χορωδίες, με πρώτη χρονολογικά την παιδική χορωδία των ΧΜΟ Θεσσαλονίκης. Δίδαξε μουσική στο ελληνοαμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια, σε πολλά Ωδεία, σε 34 σεμινάρια, και οργάνωσε πολλές Συναντήσεις Χορωδιών.

Δημοσίευσε πλήθος ειδικών άρθρων για τη χορωδιακή μουσική, εξέδωσε 11 βιβλία μεταξύ των οποίων 5 τόμους υπό τον γενικό τίτλο «ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΜΑΣ», 29 δισκογραφικές παραγωγές, πάνω από 600 ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, συνεργάστηκε κατ’ επανάληψη με το Εθνικό Θέατρο, πολλούς άλλους θιάσους, τα Φεστιβάλ Αθηνών, Επιδαύρου, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, δίδαξε στη Σχολή Σπ. Ευαγγελάτου, ίδρυσε και διηύθυνε το συγκρότημα Pro Musica για τη διάδοση της παλιάς μουσικής και το σολιστικό φωνητικό συγκρότημα «Οι Τραγουδιστές», με το οποίο πέραν των πολλών συναυλιών, παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση όλο το σωζόμενο έργο του Φραγκίσκου Λεονταρίτη.

Διηύθυνε τα μεγάλα χορωδιακά σύνολα στo Millenium και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συντάκτης