Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ (Α.Ε.Χ.) ”ΗΦΑΙΣΤΟΣ 2023”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο έτους 2023, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 και ώρα 09:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Νικήτη, Άσκηση επί Χάρτου με την κωδική ονομασία “ΗΦΑΙΣΤΟΣ  2023”.
Στην άσκηση θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χριστοδούλου και Βασίλης Ζήσιος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γιώργος Κέντρος, ο Αποστολούδας Πολυνίκης και ο Σβούκης Ευθύμιος από το “Βοήθεια Στο Σπίτι”, ο Ανδρέας Αντωνάκος Προϊστάμενος Τμήματος Φυσικών Κατστροφών, ο Αν. Προϊστάμενος Τμήματος Ελέγχου και Παρακολούθησης Σχεδίων Φοίβος Σταμπολιάδης, η Προϊσταμένη Τμήματος Τεκμηρίωσης και Χαρτογραφικής Τεκμηρίωσης Ναταλία-Χριστίνα Πατσιώτη, από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ η Αργυροπούλου Ζαφειρούλα Καραμήτρου Μαρία και ο Μαυροφίδης Αλέξανδρος, από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΧ ο Προϊστάμενος Λοκοβίτης Δημήτριος, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Χαλκιδικής ο Ανθυποπυραγός Μακρίδης Ιωάννης, ο Ανθυποπυραγός Τσιαούσης Σταύρος, και ο Αντιπύραρχος Κυριάκος Χαλεπλής, από την Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής ο Υπαστυνόμος Β’ Χατζηγεωργίου Στυλιανός, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μπαμπαϊτης Ιωάννης και ο Ανθυπαστυνόμος  Καρανικόλας Νικόλαος, από το Λιμενικό Σώμα ο Σημαιοφόρος Τούφας Ιωάννης και ο Σημαιοφόρος Δαλδογιάννης Άγγελος, από το Eθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕKAB) ο Βάγγος Γεώργιος, ο Κοντός Γεώργιος και ο Αντωνιάδης Σπυρίδων, από Ο.Π.Ε.Δ.Τ ΔΡΑΓΟΥΝΤΕΛΙ (Ομάδα εθελοντών πυροπροστασίας & προστασίας της φύσης) ο Χατζηγιάννης Νικόλαος και  Δραμουνδάνης Χαράλαμπος, από Ο.Π.Ε.Α.Ν. “Ιταμος” (Ομάδα Πυροπροστασίας Εθελοντών Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής) ο Δαλδογιάννης Βαρσάμης και ο Καραγιάννης Αργύρης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων.
Σκοπός της άσκησης είναι η επικαιροποίηση υφιστάμενων σχεδίων και η καλύτερη προετοιμασία – συντονισμός των εμπλεκόμενων με την Πολιτική Προστασία φορέων, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και περιστατικών πυρκαγιάς κατά την αντιπυρική περίοδο.
Η άσκηση θα αφορά υποθετικά σενάρια και θα περιλαμβάνει  έναρξη και εξέλιξη πυρκαγιάς κοντά στον οικισμό των “ Καθηγητών” στη Βουρβουρού (πευκόφυτη τοποθεσία) και οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού.