Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

Ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τα πρόστιμα σε περίπτωση χρήσης φωτιάς

logopyx.jpg

logopyx.jpg

 Ενημέρωση από την Πυροσβεστική για τα πρόστιμα σε περίπτωση χρήσης φωτιάς
Έλεγχοι με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών
Σε ισχύ παραμένουν οι σχετικές πυροσβεστικές διατάξεις που αφορούν την επιβολή προστίμων για την πρόληψη πυρκαγιών. Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκιδικής υπογραμμίζει τα ακόλουθα:
Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για περιορισμό των πυρκαγιών υπαίθρου και των αρνητικών τους επιπτώσεων, με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, και λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας Covid 19 και των απαγορεύσεων που αυτά επιβάλλουν, καθώς και της υπερσυγκέντρωσης πολιτών σε υπαίθριους χώρους αναψυχής και παραλίες, ενημερώνουμε ότι προσωπικό της Υπηρεσίας μας διενεργεί διαρκείς ελέγχους για την πρόληψη πυρκαγιών, οι οποίοι εντείνονται κατά τις νυχτερινές ώρες.

Υπενθυμίζεται για ακόμη μια φορά ότι σύμφωνα με τις υπ’ αριθ. 4η/2012 πυροσβεστική διάταξη και 2η/2020 πυροσβεστική διάταξη της Π.Ε. Χαλκιδικής (Απόφαση Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης) από 1η Μαΐου 2020 έως και 31 Οκτωβρίου 2020, απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις. 
Επίσης σύμφωνα με την 19η/2020 Πυροσβεστική Διάταξη «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας» επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

 dioikhtika_prostima_py_kaysh.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
Επισημαίνεται ότι όλα τα πρόστιμα αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με συντελεστή βαρύτητας, με βάση τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται καθημερινά από τη Γ.Γ.Π.Π., ενώ ελάχιστο επιβαλλόμενο διοικητικό πρόστιμο έχουν οριστεί τα διακόσια (200) ευρώ και μέγιστο τα πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ!!!