Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

Ενισχύονται οι Υπηρεσίες Πυρόσβεσης στο Δήμο Σιθωνίας

104117046_1334407043399747_280014420714288013_n.jpg

104117046_1334407043399747_280014420714288013_n.jpg                                                                                                                         Νικήτη, 16/06/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία νέα υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος έρχεται να προστεθεί στην περιοχή της Σιθωνίας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών της αντιπυρικής περιόδου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια σύσκεψης στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, ανακοίνωσε την ίδρυση και λειτουργία 6 συνολικά Εποχικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων στο νομό, ένα εκ των οποίων αφορά την Κοινότητα Σάρτης, του Δήμου Σιθωνίας.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα με απόφαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας  παραχωρήθηκε κτίριο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Σάρτης και το οποίο έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Η τελική επικύρωση αναμένεται να γίνει στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις αρχές Ιουλίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

“Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου και της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος για την ίδρυση  Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στη Σάρτη. Πρόκειται για μία δομή απολύτως αναγκαία για τον τόπο μας, η οποία θα συμβάλλει στην έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιάς και βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο στο νότιο άκρο της Σιθωνίας, μια περιοχή με υψηλή δασοκάλυψη.

Θα ήθελα να επισημάνω την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη δημιουργία του εν λόγω Κλιμακίου και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας βρισκόμαστε δίπλα στα Σώματα Ασφαλείας διευκολύνοντας το έργο τους.

Θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου προς τον υφυπουργό κ. Ν. Χαρδαλιά για το γεγονός ότι έχει θέσει σε πρώτο πλάνο τη Σιθωνία και τη Χαλκιδική στον τομέα της πυροπροστασίας με την ευχή αυτό το καλοκαίρι ο τόπος μας να βγει αλώβητος είτε από πυρκαγιές είτε από ακραία καιρικά φαινόμενα”, δήλωσε ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

 

Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων