Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

Δωρεά απινιδωτών στο Δήμο Σιθωνίας

apinidotes4.jpg

apinidotes4.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεά απινιδωτών στο Δήμο Σιθωνίας

Κ. Ντέμπλας: "Αξιέπαινη πρωτοβουλία που πρέπει να βρει μιμητές"

 

Δύο υπερσύγχρονους απινιδωτές παρέδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26/6) στον Δήμαρχο Σιθωνίας, Κυπαρίσση Ντέμπλα, εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης και μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής Σιθωνίας.

Πρόκειται για μία προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την αγορά των συγκεκριμένων ιατρικών συσκευών.

Η διοργάνωση χριστουγεννιάτικης συναυλίας, διάφορες εξορμήσεις και άλλες δράσεις συνάντησαν την ανταπόκριση δεκάδων ανώνυμων και επώνυμων πολιτών με αποτέλεσμα η πρωτοβουλία να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

"Πιστεύω ότι οι δύο απινιδωτές θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συμβάλλοντας στην παροχή πρώτων βοηθειών όταν παραστεί ανάγκη", τόνισε ο Δήμαρχος Σιθωνίας, οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν ώστε η προσπάθεια να αποδώσει καρπούς. "Εύχομαι αυτή η αξιέπαινη πρωτοβουλία να βρει μιμητές, καθώς συνδέεται με την ουσιαστική προσφορά προς το συνάνθρωπο", πρόσθεσε ο κ. Ντέμπλας, υπογραμμίζοντας πως "μέσα από την υλοποίηση κοινών δράσεων μπορούμε να επιτύχουμε πολλά".

"Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στα τέλη του 2019, ύστερα από μία ιδέα της Αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής Σιθωνίας Ξένιας Τζάτζου, η οποία αγκαλιάστηκε από γονείς και πολύ γρήγορα βρήκε πολλούς συμπαραστάτες. Μέσα από τις δράσεις που αναπτύξαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και προχωρήσαμε στην προμήθεια των δύο απινιδωτών. Πρόκειται για ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος έχει κατασκευαστεί από κορυφαία εταιρεία του χώρου", ανέφερε από την πλευρά της η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης, Κατερίνα Δρασλιάκη. "Επόμενο βήμα αποτελεί η κατάλληλη εκπαίδευση σε θέματα πρώτων βοηθειών και η συνεννόηση με ειδικούς για τη σωστή χρήση των δύο συσκευών σε μια περιοχή όπως η Νικήτη, η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες πλημμυρίζει από κόσμο", πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της παράδοσης του εξοπλισμού ο Δήμαρχος Σιθωνίας ενημερώθηκε για τους ενδεικνυόμενους τρόπους αξιοποίησης των απινιδωτών.

apinidotes1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

apinidotes2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

apinidotes3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

apinidotes6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων