Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας

sto1.jpg

sto1.jpg

Συνεδρίασε το μεσημέρι το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιθωνίας υπό την προεδρία του Δημάρχου, Ιωάννη Τζίτζιου.

Με τη συμμετοχή όλων των εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων συζητήθηκε διεξοδικά η αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.  

Όπως τόνισε ο κ. Τζίτζιος, ο Δήμος Σιθωνίας που επλήγη τον περασμένο Ιούλιο από τις θεομηνίες, έχει προχωρήσει στον καθαρισμό των ρεμάτων, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις διαφόρων αντιπλημμυρικών έργων. Ο κ. Τζίτζιος υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων το αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα Τορώνης, λόγω μορφολογίας, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

sto2.jpg

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας ζήτησε τη συνεργασία και το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με επικεφαλής τον Δήμο και την Περιφέρεια.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Σιθωνίας, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, ο Δ/κτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Μαρμαρά, η Δ/τρια του Νοσοκομείου Χαλκιδικής,  οι προϊστάμενοι του Τμήματος Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΧ, των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε.Χ και του Δήμου και εκπρόσωποι του Δασαρχείου, της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Σιθωνίας, "Δραγουντέλι", ὉΠΕΑΝ" και ὉΦΚΑΘ".