Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ

afises_dipe8e_koz.png

afises_dipe8e_koz.pngΟ Δήμος Σιθωνίας συνεχίζοντας για 2η χρονιά τη συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, φιλοξενεί την παράσταση «Τα σαράντα κλειδιά» σε σκηνοθεσία Ελένης Δημοπούλου, που βασίζεται σε ένα υπέροχο λαϊκό σκυριανό παραμύθι και συμπεριέλαβε στην ανθολογία του «Παραμύθια του λαού μας» ο Γιώργος Ιωάννου.

 


Οι παραστάσεις θα δοθούν στον Άγιο Νικόλαο στις 28 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο  του Γυμνασίου-Λυκείου και στη Νικήτη στις 29 Ιουλίου στο Χοροστάσι στο παλιό χωριό.

 

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν  στις 21:15 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


‘Τα σαράντα κλειδιά’  ανέβηκαν το 2008 στην Πειραματική σκηνή της Τέχνης στην Θεσσαλονίκη και έσπασαν ρεκόρ εισιτηρίων με πάνω από τρία χρόνια συνεχών παραστάσεων. Αποτελούν μέρος του προγράμματος «από άκρη σ’ άκρη» με συνεχείς παραστάσεις σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και σε πόλεις κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας Οδού σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, τις κοινότητες και τους δήμους. Μετρά ήδη 41 παραστάσεις για σχολεία και 10.500 μαθητές και θεωρείται μια από τις ωραιότερες και διδακτικότερες παραστάσεις που μπορούν να δουν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι.


Η ζωή και οι δυσκολίες της, η αγάπη, η αγωνιστικότητα, η ζήλεια και το μίσος, η καλοσύνη και η κακία είναι ορισμένα μόνο από τα θέματα αυτού ξεχωριστού παραμυθιού. Οι ηθοποιοί μετατρέπουν τη σκηνή σε δάσος, θάλασσα, κάστρο για να ταξιδέψουν τους θεατές σε άλλες πολιτείες.
«Τα σαράντα κλειδιά»


Σκηνοθεσία – Κείμενα – Απόδοση : Ελένη Δημοπούλου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Κίνηση: Μέλπω Βασιλικού
Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμός: Ρίτσαρντ Άντονυ
Βοηθός σκηνογράφου: Παρασκευή Ορφανίδου
Ζωγραφική εκτέλεση: Θάνος Στόκας
Παίζουν: Σοφία Αντωνίου, Σοφία Βούλγαρη, Κυριάκος Δανιηλίδης, Γιώργος Δημητριάδης, Θέμης Θεοχάρογλου, Δημήτρης Φουρλής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 24610 24062, 2375350120