Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

Επίσκεψη στη Σιθωνία τουρκικής αντιπροσωπείας τουρισμού

turk10.jpg

turk10.jpg

Επίσκεψη γνωριμίας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων Ανατολικής Θράκης (TÜRSAB) πραγματοποιήθηκε  στο Δήμο Σιθωνίας, με πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και με σκοπό την προώθηση των τουριστικών αφίξεων από τη γείτονα χώρα.


Η 16μελής αντιπροσωπία  με επικεφαλής τον πρόεδρο της TÜRSAB, Orhan Çebi, ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης, στις εγκαταστάσεις του μελισσοκομικού συνεταιρισμού «ΣΙΘΩΝ», όπως και σε αξιοθέατα και τουριστικές υποδομές της περιοχής, ενώ σε γεύμα εργασίας συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές συνεργασίας σε επίπεδο τουρισμού.

turk11.jpg

Σε δηλώσεις τους, ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σιθωνίας, Στέλιος  Κωστίκας τόνισε τη στρατηγική σημασία της διμερούς συνεργασίας για την προώθηση του τουρισμού στη Σιθωνία, ενώ ο αντιδήμαρχος Νίκος Χριστοδούλου υπογράμμισε τη σταθερή προσήλωση της δημοτικής αρχής στην εξωστρέφεια της τουριστικής της πολιτικής και την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των τουριστών από την Τουρκία.

turk12.jpg
Η τουρκική αντιπροσωπία αποχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις και ο πρόεδρος της  TÜRSAB κ. Çebi εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προοπτικές συνεργασίας που διανοίγονται, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και της περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων στον τομέα του τουρισμού.