Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

Κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» για τους μαθητές των Δημ.Σχολείων

iatreio_15.jpg

iatreio_15.jpgΑπό τις 23 έως τις 28 Μαρτίου  το κινητό πολύϊατρείο  «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»  του   Εθελοντικού Οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» θα βρίσκεται στη Σιθωνία προκειμένου να εξετάσει δωρεάν μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Σιθωνίας.

Η δράση του «Ιπποκράτη» στο Δήμο Σιθωνίας υλοποιείται σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ «Η Αλληλεγγύη», τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χαλκιδικής, το Κ.Υ Αγ.Νικολάου και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Το κινητό Πολυϊατρείο είναι εξοπλισμένο με  ιατρικά μηχανήματα  τελευταίας τεχνολογίας και υποστηρίζεται από εθελοντές  γιατρούς/οδοντιάτρους  που  διαθέτουν  αφιλοκερδώς  και με  ευαισθησία οι τοπικοί  ιατρικοί και οδοντιατρικοί Σύλλογοι και οι  Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας του Νομού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής  από το 2002 σε συνεργασία με τα συναρμόδια  Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς ιατρικούς και οδοντιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό  εξετάστηκαν χιλιάδες  παιδιά  διαφόρων ηλικιών.

Το Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» θα παραμείνει στη Νικήτη από 23-26 Μαρτίου και στο Ν.Μαρμαρά  27-28 Μαρτίου.