Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
Email
Ελλάδα, 63088
Διαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος ΣιθωνίαςΔιαδικτυακή Πύλη - Δήμος Σιθωνίας

Εγκαίνια Ι.Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νικήτης

naos_1.jpg

naos_1.jpg   Την Παρασκευή  15/11 και Σάββατο 16/11/2013 στην Νικήτη του Δήμου Σιθωνίας θα τελεσθούν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.   Στις ακολουθίες θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ.     


Την Παρασκευή 15/11και ώρα 4:45 μ.μ. θα γίνει η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων στο νέο Ιερό Ναό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ο Όρθρος των Εγκαινίων.


naos_2.jpg  Το Σάββατο 16/11/2013 και ώρα 7:30 π.μ. θα τελεσθούν τα Εγκαίνια και αμέσως μετά η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ.κ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ.


Ο νέος Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου θεμελιώθηκε το 2001 με την ευλογία του Μητροπολίτου Κασσάνδρας κ.κ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ.
Βρίσκεται σε επίκαιρο σημείο, στην ανατολική έξοδο της Νικήτης. Ορατός από παντού, ολοκληρώθηκε γρήγορα και άρχισε να λειτουργεί ήδη από το 2008 με την βοήθεια του Θεού και με την αμέριστη συνδρομή των κατοίκων και των πολυαρίθμων επισκεπτών του τόπου.


Όπως δηλώνει ο υπεύθυνος του έργου από την σύλληψή του μέχρι και σήμερα, εφημέριος πατήρ Αθανάσιος Γουματιανός, ο  νέος ναός με το καμπαναριό έχει ολοκληρωθεί εξωτερικά με απλή και καλαίσθητη λιθεπένδυση. Εσωτερικά, έχουν τοποθετηθεί το ξυλόγλυπτο τέμπλο, τα αναλόγια, ο δεσποτικός θρόνος, οι πολυέλεοι. Ξεχωρίζει η καλαίσθητη διακόσμηση του δαπέδου με μαρμαροθετήματα. Οι εικόνες του τέμπλου, εξαιρετικής τέχνης, είναι έργο μοναζουσών από την γυναικεία Ι. Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια.


Σύμφωνα με τον πατέρα Αθανάσιο οι εργασίες συνεχίζονται και ο κόσμος της Νικήτης είναι ικανοποιημένος βλέποντας την προσφορά του να υλοποιείται άμεσα στο νέο ναό, που αποτελεί πλέον κόσμημα και σημείο αναφοράς της Νικήτης, αλλά και ολόκληρου του Δήμου Σιθωνίας στην είσοδο του οποίου βρίσκεται.


Αναμένουμε τους ευσεβείς χριστιανούς της περιοχής μας να συμμετάσχουν στις εκκλησιαστικές ακολουθίες και να χαρούμε όλοι μαζί το νέο Ναό.

 

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου